Хор “Уна” освојио двије значајне награде

Срна
Хор “Уна” освојио двије значајне награде

Нови Град - Мјешовити хор “Уна” из Новог Града ове године је освојио два значајна признања - златну плакету на Међународном такмичењу хорова “Златна липа Тухља” у Хрватској и награду публике на Међународном фестивалу хорова “Златна вила” у Приједору.

Диригент Горан Вулета каже да су ово најзначајнији резултати новоградског хора до сада.


“Хор жУнаж је у Тухељу имао веома захтјеван програм, што су препознали и жири и публика. Освојили смо другу по вриједности златну плакету. Ријеч је о фестивалу чија је организација на завидном нивоу и на којем смо учествовали трећи пут”, рекао је Вулета.

Према његовим ријечима, у врло јакој конкуренцији 27 хорова и вокалних састава са око 850 пјевача из Хрватске, Словеније и БиХ, новоградски хор је освојио златну плакету и са освојених 95 бодова заузео високо друго мјесто у укупном поретку.

“Хор се у мају такмичио у Приједору на Фестивалу жЗлатна вилаж, гдје смо постигли значајан резултат. Освојили смо награду публике која је, уз гран при, највреднија награда фестивала”, каже Вулета.

Он сматра да је новоградски хор спреман и за такмичења у земљама ван региона - Мађарској и Пољској гдје се одржавају престижни фестивали хорова.

Мјешовити хор “Уна” основан је у фебруару 2008. године и има 40 чланова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана