Холандски хор “Инкантаре” наступиће на љето у Дервенти

Agencije
Холандски хор “Инкантаре” наступиће на љето у Дервенти

Протекле седмице Дервенту су посјетили Вим ван Бусел, Јан Велтен и Русмин Мадеско, представници удружења “Јонг Недерланд” из холандског града Астен, поводом гостовања мјешовитог хора “Инкантаре” из Астена које је договорено за 10. јун.

Иницијатива за овај културни догађај потекла је од удружења “БиосПЛУС” и директора Драге Тадића.

– За организацију ове посјете ангажовани су Иво Гавран из мјешовитог хора “Мозаик“ и њихов диригент Милијана Жунић, те Фадил Пелесић из ИМИЦ „Заједно“. Циљ је потписивање заједничке иницијативе и остваривање међукултурне сарадња, те представљање домаћој публици рада гостију из Холандије, заједно са локалним хором и умјетницима. Иницијативу је подржао и госте поздравио Драган Пајић, представник општинске управе, каже Тадић који је и анимирао локалне партнере.

Домаћини су заједно са гостима посјетили Центар за културу и погледали Велику салу у којој би се одржала свечаност, а у радном дијелу посјете и на заједничком дружењу договорени су детаљи и нацрт програма заједничког концерта који ће накнадно бити представљен.

– Гости су изразили нескривено задовољство градом и нашом заједничком презентацијом могућности за остварење сарадње. Сви потписници иницијативе ће наставити активности да се што боље припреми програм локалних учесника са искреном жељом да се укључе према својим могућностима, наводи Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана