Група “Смак” добила споменик у центру Крагујевца

Танјуг
Група “Смак” добила споменик у центру Крагујевца

КРАГУЈЕВАЦ- Група „Смак“ добила је споменик на Тргу омладине у Крагујевцу, а четири скулптуре свечано су откривене у присуству чланова бенда Радомира Михаиловића Точка, Слободана Стојановића Кепе и Зорана Милановића.

Скулптуре покојног пјевача групе „Смак“ Бориса Аранђеловића са микрофоном и чувеним даирама, Точка са гитаром, Кепе за бубњевима и Зорана са бас гитаром извајала је умјетница Катарина Трипковић, а иницијативу за постављање споменика покренуо је крагујевачки Дом омладине.

Статуе од бронзе постављене су испред Дома омладине.

Слободан Стојановић Кепа је рекао да је велика част добити споменик у граду у којем је бенд почео каријеру.

- Ово је једна круна нашег рада и доказ да је неко проценио нашу музику онако како смо ми желели. Ми смо се увек трудили да свирамо што боље и јако сам поносан на све то, поготово што се то дешава у Крагујевцу. Могло је да се деси и у Београду, али Крагујевац је наш град - рекао је Кепа.

Зоран Милановић је рекао да је овај гест нешто о чему су могли да сањају и да је веома поносан што је члан легендарног бенда.

- Ми смо увек били скромни, тако да је овај споменик можда чак и превише, али надам се да ће имати ефекта и на неке будуће генерације, да смо ипак оставили велики траг у музици и јако сам срећан због тога -навео је он.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић истакао је да је група „Смак“ један од највећих симбола тог града.

-Идеја је била да споменик буде на овом простору зато што су они почели каријеру  у Дому омладине и створили највеће хитове које генерације памте и данас певају. Ове статуе чланова бенда ће бити и туристички веома важне за Крагујевац, јер сигурно је да ће свако ко додје желети да се фотографише поред споменика, али и да се подсетимо сви највећег бенда са простора бивше Југославије. Ми као град смо подржали иницијативу јер је наша дужност да их на овај начин испоштујемо -рекао је Дашић.

Велики број грађана окупио се како би поздравио чланове бенда и  фотографисао се са њима и поред њихових статуа, након чега су уживали у концерту групе „Смак плус“. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана