Градишка: Отворена изложба слика академског сликара Милована Чикића

Srna
Градишка: Отворена изложба слика академског сликара Милована Чикића

ГРАДИШКА - Изложба слика градишког академског сликара Милована Чикића, које су настале током претходних 17 сазива Ликовне колоније "Градишка", отворена је данас у Галерији градског Завичајног музеја, а заинтересовани ће моћи да је погледају до 15. августа, уз поштовање свих прописаних мјера заштите од вируса корона.

Изложбу је приредио кустос Завичајног музеја Александар Обреновић, који је истакао да је Чикић оснивач Ликовне колоније "Градишка" и аутор највише дјела током досадашњих сазива.

"У умјетничкој збирци Ликовне колоније Градишка имамо око 300 слика од више од 50 аутора. Међу њима се истиче Милован Чикић, као оснивач и организатор колоније и аутор 119 дјела, од којих је 19 изложено", рекао је Обреновић новинарима.

Чикић је навео да је ово необична изложба у необично вријеме, те посебна јер су изложена његова дјела која је одабрао његов бивши ученик.

Он је додао да су слике из различитих сазива Ликовне колоније "Градишка", од његове почетне фазе рада са уљем на платну и експресионизма, па до апстракције.

Чикић, који је и предсједник Удружења ликовних умјетника Градишка, рекао је да су се сликари радовали овогодишњем пунољетству Ликовне колоније, али да је ситуација са пандемијом пореметила планове.

"Нисмо сигурни ни да ли ће бити дозвољено одржавање Ликовне колоније, али нећемо одустати и прекинути традицију, по цијену да је организујемо са мање дана рада и само са сликарима из Градишке", истакао је Чикић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана