Грабеж: Филм "Усековање" духовито, мрачано и бизарно приказује једну породицу

Танјуг
Грабеж: Филм "Усековање" духовито, мрачано и бизарно приказује једну породицу

БЕОГРАД - Гост нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор био је глумац Марко Грабеж који је говорио о својој улози у филму "Усековање" редитеља Синише Цветића и сценаристе Давида Јаковљевића. Грабеж је рекао да игра лик Душана, старијег брат Јована ког тумачи Павле Менсур, у причи о породици која више не живи заједно а среће се на слави.

Глумац је рекао да му је било занимљиво да пронађе свој лик, пошто има много пријатеља који су у тој ситуацији, да су доста дуго остали да живе са родитељима, усљед немања довољно новца да си изнајме стан, али и жеље да остану у комфор-зони.

Према његовим ријечима, Душан је лик у транзицији да постане зрео мушкарац али је мало несигуран је није лако упасти у ту улогу, након играња игрица и дувања.

"Занимљив је контекст у који су ставили Синиша и Давид целу драму.

Слава је је место окупљања, битан дан не само за породицу него и шире окружење. Увек очекујемо да тај дан буде наш најбољи презентер, а занимљиво је кад све пукне и потоне", истакао је Грабеж.

Филм "Усековање" на духовит, мрачан и бизаран начин приказује једну реалну породицу у Србији, додао је Грабеж. "Сценарио сам прогутао у пола ноћи.

Кад су ми послали секунд паузе нисам направио. Прочитао мејл и остао забезекнут: 'Ово ће бити лудило од филма'", присјетио се глумац. Према његовим ријечима, "Усековање" има понешто од традиционалног српског филма са добрим, црним хумором, али је битније што са друге стране "итекако разобличава неке друштвене табуе, инсистира на искрености".

"Једна породица мора да комуницира. Волео бих да се то пренесе на људе. Филм је о породици која не уме да комуницира, а таквих је много", упозорио јеглумац.

Грабеж је рекао да у београдском Атељеу 212 као глумац са редитељем Паолом Мађелијем припема представу Флоријана Целера "Отац", за коју ће радити и музику са совјим бендом КоиКои.

"У добром тренутку се налазим, зато што не морам да се мултиплицирам, имам прилику да спојим све у једно. То је комбинација где ће се Коикои и глумачки идентитет најзад сусрести и нећу морати да бринем да ли ћу све да постигнем", признао је Грабеж.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана