Годишњим концертом обиљежене 22 године рада КУД-а Шамац

СРНА
Годишњим концертом обиљежене 22 године рада КУД-а Шамац

ШАМАЦ - Културно умјетничко друштво /КУД/ "Шамац" из Шамца организовао је вечерас годишњи концерт којим је прославило 22 године рада.

На концерту у препуној кино дворани у Шамцу наступила су и културно-умјетничка друштва из Церовице, Петрова и Новог Села у Републици Српској, те КУД "Бранислав Нушић" из Владичиног Хана из Србије са којим се шамачко друштво побратимило.

Предсједник КУД-а "Шамац" Младен Радовић рекао је Срни да су чланови овог друштва наступили у многим земљама, гдје су као прави амбасадори представили Шамац и Републику Српску.

Он је навео да је годишњи концерт одржан у оквиру заједничког пројекта са општином Шамац, који предвиђа опремање и побољшање рада КУД-а, гостовања и друге активности.

"Поносни смо да својим грађанима за крај године подаримо концерт. Ми смо одлични амбасадори културе, спремамо се за јубилеј - 25 година постојања и поносни смо на младе генерације", рекао је Радовић.

Он је додао да КУД "Шамац" броји 60 чланова који су подијељени у двије групе, а недавно је обновљен рада и са дјецом.

Предсједник КУД-а "Бранислав Нушић" из Владичиног Хана Ненад Јаковљевић рекао је да више од десет година сарађују са шамачким КУД-ом и наступају у Шамцу, гдје се осјећају као код куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана