Глумици Мири Бањац Велика повеља “Бранковог кола“

СРНА
Глумици Мири Бањац Велика повеља “Бранковог кола“

БЕОГРАД - Велика повеља "Бранковог кола" за ову годину припала је угледној драмској умјетници, филмској, позоришној и телевизијској глумици Мири Бањац, за узвишени облик сарадње током протеклих деценија.

Ово је једногласно одлучио жири "Бранковог кола" у саставу - Ненад Грујичић, Весна Чипчић и Милан Плетел, саопштили су организатори пјесничке манифестације "Бранково коло".

Престижно признање "Бранково коло" додјељује се умјетницима и за надахнути допринос љепоти поезије, стваралачку радост и љубав према пјесницима и људима на трагу божанског дара Бранка Радичевића. У саопштењу се наводи да је у полувјековном трајању, "Бранково коло" од самог почетка сарађивало с Миром Бањац, која је увијек показивала високи професионализам и велику љубав према наступима на Стражилову и у Сремским Карловцима.

Бранкову поезију говорила је, како наводе, са сестринском "сремском љубављу" доживљавајући његове стихове као своје. Велика повеља "Бранковога кола" Мири Бањац биће уручена 9. септембра на свечаном отварању 51.

"Бранковог кола", које ће трајати до 19. септембра у Сремским Карловцима, на Стражилову и у Новом Саду.

Међу досадашњим лауреатима овог високог признања "Бранковога кола" налазе се Владета Јеротић, Михаило Миша Јанкетић, Љиљана Петровић, Весна Чипчић, Богдан Винокић, Вера Ковач Виткаи, Милан Плетел, Ксенија Марицки Гађански, Витомир Вицо Дардић, Матија Бећковић и Светлана Бојковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана