Глумцу Мадсу Микелсену уручено Срце Сарајева

Танјуг
Foto: Анадолија

САРАЈЕВО- Данском глумцу Мадсу Микелсену вечерас је уручено "Почасно срце Сарајева" за изузетан допринос филмској умjетности на Сарајево филм фестивалу (СФФ).

Микелсену је почасна награда СФФ-а уручена у испуњеном "Љетном кину Кока-кола", простору на отвореном у центру Сарајева који прима пар хиљада посjетилаца, приjе приказивања филма "Лов" данског редитеља Томаса Винтенберга, у коме игра главну улогу.

Дочекан стојећим овацијама посjетилаца, Микселсен је примајући награду рекао да је почаствован из неколико разлога.

"Први је што као глумац, иако знаш да те милиони људи гледа, у дубини душе стално имаш осjећај да те гледа само твоја породица. А сада и људи у Сарајеву", рекао је Микелсен.

Према његовим рijечима, други разлог је што су црвеним тепихом СФФ приjе њега просли неки од његових највећих филмских јунака.

"Најважнији - ја сам само глумац што значи да сам професионални лажов", духовито је рекао Микелсен изазвавши смиjех међу посjетиоцима.

Микелсен је примијетио да може одиграти смијешну, тужну или било какву другу улогу која га западне, али се увијек може вратити кући својој породици и водити стваран живот.

Глумац је подсјетио да је Мирсад Пуриватра почео СФФ прије скоро три деценије "у околностима које су незамисливе".

"Да и ја поклажем своју захвалност - мислим да СФФ, Миро и његови сарадници заслужују данско срце", рекао је Микелсен, поздрављен бурним аплаузом.

Најављујући Микелсена, оснивач СФФ-а Пуриватра је рекао да је он "један од најпоштованијих глумаца данашњице".

Микелсену је вечерас уручено "Почасно срца Сарајева" које му је додијелио СФФ 2020. године, када глумац због пандемијских околности није могао да присуствује фестивалу.

Двадесет осми СФФ траје од 12. до 19. августа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана