Глумац Вук Костић за “Глас Српске”: Јасеновачки логор за дјецу жиг и срамота за НДХ

И. Б.
Глумац Вук Костић за “Глас Српске”: Јасеновачки логор за дјецу жиг и срамота за НДХ

БАЊАЛУКА - Лавина која се подигла око филма “Дара из Јасеновца” још се не стишава, а један од најпопуларнијих свјетских сајтова посвећених филмовима, ИМДБ, онемогућио је оцјењивање овог филма. Један од разлога је изненадан раст броја оцјена које су почеле да пристижу посљедњих дана за ово остварење Предрага Антонијевића, иако филм још није приказан у биоскопима.

У тренутку кад је обустављено гласање на поменутом сајту, филм је имао неколико хиљада оцјена, и просјечну оцјену 9,4, што је близу максимума. Након негативног осврта у америчком часопису “Варајети”, кренуле су негативне оцјене филма на поменутом сајту што је и био циљ чланка, а на друштвеним мрежама је покренута акција давања максималних и минималних оцјена за филм међу Србима и Хрватима.

Глумац Вук Костић говорећи за “Глас Српске” о “Дари из Јасеновца” у којој игра усташу Мирослава Филиповића, казао је да напади на филм не треба да нас зачуде.

- Не заборавимо да су Американци бомбардовали српски народ 1999. године. Та препуцавања око гласања нас уопште не интересују. Али разумем их донекле, јер стварно је велики жиг и срамота за НДХ да су имали логор за децу - истакао је Костић. 

Оцјена на најпопуларнијем сајту често није мјерило квалитета, али је значајан подстицај за то да ли ће неко ко у иностранству први пут чује за неки филм одлучити и да га погледа.

Премијера “Даре из Јасеновца”  у домаћим биоскопима најављена је за април, а Радио-телевизија Србије откупила је права за емитовање филма и серије, који ће бити приказани након што филм прође биоскопску дистрибуцију. Филм ће у петак бити приказан у САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана