Гледаност додјеле Оскара најнижа у историји

Agencije
Гледаност додјеле Оскара најнижа у историји

ЊУЈОРК - Без водитеља и без нечега упечатљивог, гледаност тв преноса 92. церемоније додјеле награде Оскар била је најнижа у историји - привукао је само 23,6 милиона људи, што је за 20 одсто ниже него лане.


То је објавио амерички АБЦ позивајући се на резултате Нилзен академије.

Иако је први пут у историји један страни филм освојио награду за најбољи филм, то није привукло гледаоце.

Уз то, церемонија је одржана раније него уобичајено што је вјероватно утицало на привлачност додјеле.

"Додјела је била превише предвидива, превише бијела и превише досадна", рекао је Том о Нил, оснивач портала Голдербија који се бави дјоделом награда.

По други пут у историји додјела Оскара протекла је без домаћина, а критичари оцењују да је то још један од хендикепа овогодишње церемоније.

"Оно што домаћин ради јесте да да облик и глас када им ништа друго не пружа. Овогодишња додјела морала је више да попуни тај вакум", оценио је Џејмс Понивозик из Њујорк тајмса.

И критичар Вашингтон поста Хенк Ставер рекао је да је шоу био превише предвидив и назвао га је "Оскар аутопилот" јер је, како каже, троипочасовна емисија "крстарила Холивудом на 35.000 метара висине".

У 2000-им годинама гледаност доделе Оскара износила је између 35 и 45 милиона гледалаца и најчешће је био друга најгледанија емисија годишње, а 2015. године шоу је пратило 37,3 милиона гледалаца.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана