Филмски фестивал у Требињу: Уручена признања Светлани Бојковић и Мету Јовановском

Ратомир Мијановић
Филмски фестивал у Требињу: Уручена признања Светлани Бојковић и Мету Јовановском

ТРЕБИЊЕ - Додјелом награда “Златни платан” глумцима Светлани Бојковић и Мету Јовановском у Дому младих у Требињу је почео шести Фестивал медитеранског и европског филма.

Глумица Светлана Бојковић је рекла да јој је изузетна част што је у Требињу, граду кога воли, те да је јако обрадована и изненађена признањем које има диван назив, јер је платан симбол Требиња.

- Ово показује да су људи из моје бранше испратили мој рад и овим признањем ми показали да је оно што радим имало и има смисла, а то је, наравно, увијек пријатно нама који стварамо ову умјетност - истакла је Бојковићева.

Глумац Мето Јовановски је навео да му је драго што је у Требињу, али и жао што раније није био у овом граду.

- Лијепо је што постоји овакав фестивал, спона за представљање и надопуњавање различитих култура, јер филм нема границе нити баријере -  рекао је Јовановски.

 Фестивал је отворио Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Требиња, који је рекао да је градска управа са задовољством прихватила да буде покровитељ манифестације која ће својим квалитетом допринијети даљем позиционирању Требиња као града културе у регионалним оквирима.

  • Сигуран сам да је овај град сам по себи инспирација филмским ствараоцима - нагласио је Милошевић. На Фестивалу медитеранског и европског филма, који траје до до 12. августа на програму је 26 филмова из неколико земаља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана