"Филмотека" посвећана глумици Mерил Стрип

Agencije
"Филмотека" посвећана глумици Mерил Стрип

ПАЛЕ - Кинотека Републике Српске организоваће од сутра дводневну "Филмотеку" посвећену једној од најпризнатијих глумица холивудског и свјетског филма - Мерил Стрип.

У саопштењу из Кинотеке се наводи да ће на програму бити три филма из богатог опуса славне глумице и то "Жена француског поручника" из 1981. године, "Кућа чудних душа" из 1993. и "Мама миа" из 2008. године.

Сутра ће бити приказан британски играни филм "Жена француског поручника" режисера Карела Рајса. Сценарио је заснован на истоименом роману Џона Фаулса, у адаптацији Харолда Пинтера.

Главне улоге играју Мерил Стрип и Џереми Ајронс. За улогу у овом филму Мерил Стрип је освојила "Бафту" и "Златни глобус", а била је и номинована за Оскара.

У сриједу, 19. фебруара, биће приказан филм "Кућа чудних душа" снимљен према истоименом роману чувене чилеанске књижевнице Изабел Аљенде, који описује живот једне аристократске породице у Чилеу током Пиночеове диктатуре 1970. и 1980. година.

Осим Мерил Стрип, у филму играју бројне холивудске звијезде попут Џереми Ајронса, Виноне Рајдер, Антониа Бандераса, Ванесе Редгрејв...

Режију потписује познати дански режисер Били Аугуст. Филм је снимљен на енглеском језику у копродукцији Њемачке, Данске и Португала.

Последње вечери, у четвртак, 20. фебруара, на програму биће приказан филм "Мама миа" из 2008. године, снимљен према популарном мјузиклу који је базиран на пјесмама чувене шведске поп - групе "Аба".

Филм који је снимљен у Грчкој на идиличним сунчаним локацијама донио је највећу биоскопску зараду за Мерил Стрип.

"Филмотека" ће бити одржана у амфитеатру Економског факултета на Палама, с почетком у 19.00 часова. Улаз на пројекције филмова је слободан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана