Филм "Мрак" Душана Милића освојио Награду публике у Трсту

Танјуг
Foto: rts

ТРСТ - Нови домаћи филм "Мрак" сценаристе и редитеља Душана Милића освојио је Награду публике на 33. издању Филмског фестивала у Трсту, где је уједно имао и свjетску премијеру, јавили су продуценти.

Остварење "Мрак" ће имати српску премијеру 26. фебруара у оквиру такмичарског програма предстојећег 50. Феста

Радња ове драме - психолошког трилера са елементима хорора, инспирисана је истинитим догађајем који се одиграо у вријеме мартовског погрома на Косову.

Филм обрађује животну и потресну причу испричану кроз визуру дјевојчице Милице која са мајком и дедом живи у планинским забитима Косова, на имању окруженом густом шумом.

Глумачка подјела је интернационална: Даница Ћурчић, Славко Штимац, Миона Илов, Флавио Паренти, Иван Зербинати, Никола Кент, Даррен Петтие, Никола Ракочевић, Славиша Чуровић, Слађана Букејловић.

Ауторску екипу филма чине, осим аутора Душана Милића - директор фотографије Кирил Проданов, сценограф Миленко Јеремић, костимографкиња Лидија Јовановић, монтажер Yанис Цхалкиадакис и композитор Кристиан Еиднес Андерсен.

Душан Милић је познат као редитељ филмова "Јагода у супермаркету", "Гуча" и "Травелатор", али и као аутор - сценариста и режисер две ТВ серије - "Фолк" и "Сумњива лица".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана