Фестивал драмског стваралаштва од 14. до 17. новембра у Власеници

Srna
Фестивал драмског стваралаштва од 14. до 17. новембра у Власеници

ВЛАСЕНИЦА - На Фестивалу драмског стваралаштва "Власеница 2019", који ће бити одржан од 14. до 17. новембра, наступиће позоришта из Требиња, Фоче, Вишеграда, Мостара, Какња, Завидовића и града домаћина.

Циљ Фестивала, који ће у Власеници бити одржан другу годину, јесте умрежавање различитих позоришних трупа из БиХ, као и подстицање и јачање критичког мишљења код младих.

Директор Средњошколског центра "Милорад Влачић" Горан Ђурић рекао је да ће Фестивал окупити 65 младих глумаца.

"У оквиру Фестивала биће одигране по двије представе. Осим тога што ће млади из различитих градова имати прилику да се упознају и друже, моћи ће да изнесу своја мишљења кроз дебату на округлом столу, који ће бити организован сваке вечери након наступа", рекао је Ђурић, који је и један од организатора Фестивала.

Он је навео да ће стручни трочлани жири одабрати најбоље међу учесницима у више категорија. Власенички средњошколци ће на Фестивалу одиграти представу без текста са много сценских покрета.

Вођа позоришне трупе "Мидл ејџс" /Тхе Миддле Агес/ Весна Дрљић рекла је да представа треба да покаже различитост међу људима у погледу религије.

 "Ми ћемо да прикажемо да је човјек само човјек под истим сводом, као свих осталих седам милијарди на планети и да смо суштински сви исти", рекла је казала је Дрљић.

 Пројекат је финансијски подржан кроз програм који имплементира Међународна организација за миграције /ИОМ/, уз подршку УСАИД-а. Подршку пројекту, који ће бити одржан у Средњошколском центру "Милорад Влачић", пружа Културна сцена Мале ствари Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана