Фестивал аматерских позоришта у Теслићу

СРНА
Фестивал аматерских позоришта у Теслићу

Представом "Црвенкапа", коју су одиграли глумци Аматерског позоришта "Сцена" из Сиска, у Теслићу је отворен пети Фестивал аматерских позоришта "Екс-ју".

Фестивал, који је ревијалног карактера, отворен је синоћ и сваке суботе до 12. новембра наступиће једно од седам позоришта из БиХ, Србије и Хрватске.

Друга представа планирана је у суботу, 8. октобра, када ће глумци Аматерског драмског позоришта "Бранислав Нушић" из Теслића извести представу "Чај у пет".

У трећој представи "Ковачи", која ће бити одиграна 15. октобра, представиће се глумци "Баг театра" из Бољеваца код Београда, а 22. октобра представу "Воз" извешће глумци позоришта "Сивац" из Куле.

Позориште из Шида извешће двије представе 29. октобра и то у 18.00 часова представу за дјецу "Принцеза на зрну грашка", а у 20.00 часова "Рођене".

Глумци позоришта Тешањ ће 5. новембра одиграти дјечију представу "Црвенкапа".

Фестивал ће бити затворен 12. новембра представом "Франсуско-Пруски рат", коју ће извести глумци позоришта "Пачетин" из Вуковара.

Покровитељи Фестивала аматерских позоришта "Екс-ју" су Аматерско драмско позориште "Бранислав Нушић" из Теслића и начелник те општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана