Фебруарска награда Новог Сада уручена виолинисти Стефану Миленковићу

Танјуг
Foto: Анадолија

НОВИ САД - Свјетски познатом виолинисти Стефану Миленковићу, свечано је данас уручена Фебруарска награда за 2022. годину, поводом Дана града Новог Сада.

Највише градско признање Миленковићу је додијељено за допринос у реализацији пројекта Град Нови Сад - Европска престоница културе, као и свјетска умјетничка и професионална остварења која његују и афирмишу класичну музику.

Миленковић истиче да је поносан на ово признање и да је то доказ да ради нешто добро.

Сматрам ово само почетком. Свако признање значи нешто, као што сам и рекао, то је процес, није дестинација и није краткорочан пројекат. Ово је степеница и на неки начин одскочна даска за даље, рекао је Миленковић.

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић наглашава да је град богат онолико колико пријатеља има, и најављује склапање нових споразума са новим градовима.

Данас смо на свечаној Академији, добитник награде је светски познат човек Стефан Миленковић, музичар који је управо одабрао и препознао Нови Сад као град који је добар за живот, који расте и развија се, истакао је Ђурић.

Фебруарску награду Скупштина Града Новог Сада додељује као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада, која су у духу његовања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана