Европска ноћ музејa умјесто 16. маја биће одржана 14. новембра

A.Г.
Европска ноћ музејa умјесто 16. маја биће одржана 14. новембра

БАЊАЛУКА - Манифестација Европска ноћ музејa због свјетске пандемије вируса корона умјесто 16. маја биће одржана 14. новембра ове године.

- Званичну информацију добили смо од Француског министарства културе и комуникације, главног организатора ове манифестације. Музеј савремене умјетности Републике Српске  је  и ове године почео са припремом програма за реализацију “Ноћи музеја” која би у свом петнаестом издању имала богат и разноврсан визуелни и музички програм намјењен публици свих генерација – саопштено је из Музеја савремене умјетности Републике Српске.

У саопштењу се додаје да ће све договорене активности бити преусмјерене на новембар 2020. године како ова популарна манифестација не би изгубила на свом значају и атрактивности.

Европска Ноћ музеја се организује  од 2005. године под покровитељством Савјета Европе и УНЕСKО-а, а везана је за Међународни дан музеја (18. мај), који је установљен од стране ИKОМ-а и сваке године фокусиран на различиту музејску тему.

Музеј савремене умјетности Републике Српске обиљежавању ове европске манифестације прикључио се 2006. године,  а једина година у којој ова манифестација није одржана јесте 2014. година када је Република Српска  прогласила ванредну ситуацију узроковану катастрофалним поплавама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана