Евита Бојковац промовисала  четврту збирку пјесама

 А. Ј. Р.
Евита Бојковац промовисала  четврту збирку пјесама

ДЕРВЕНТА - Млада пјесникиња Евита Бојковац (14) из Дервенте, која оловком ствара љепши свијет и годинама освјежава поетско небо изнад Српске, издала је четврту збирку пјесама под називом "Лептир сликар", коју је недавно промовисала на 64. Међународном сајму књига у Београду.

Ова четрнаестогодишња Дервенћанка међу корице нове књиге уткала је на десетине пјесама које говоре о машти и природи, а рецензент њене књиге, професор Александар Мијалковић, каже да му Евита личи на принцезу која блиједог и замишљеног лица посматра бајковити свијет.

- Када схвати да јој је досадно, уместо да зевне и одспава, Евита се у машти претвори у ветар, лептира, позове јежа у госте без страха да ће јој поцепати хаљину и пресели се међу звезде, или у морске дубине. Док лута светом маште, оставља нам магичне стихове поезије - рекао је Мијалковић.

Бојковчева, која је раније објавила и збирке "Лептирова чајанка", "Ружичасто сунце и плави мјесец" и "Композитор мјесец", за свој рад је награђивана више пута, како у Српској, тако и у Србији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана