Еверал: Дођеш у Београд и осјећаш се као код куће

Тањуг
Foto: Тањуг

БЕОГРАД- Млада британско-руска глумица Анастазија Еверал прве улоге у каријери остварује у српским филмовима - акционом трилеру "Јужни вјетар 2 - Убрзање", који је недавно приказан премијерно на Пулском фестивалу, и предстојећем "Буди Бог с нама" редитеља Слободана Шијана, гдје ће први пут играти на српском језику.

Еверал је за Тањуг рекла да је рад на "Јужно вјетру 2 - Убрзање" Милоша Аврамовића био "запањујуће искуство", гдје на енглеском игра Американку, супругу брата главног јунака гангстера Мараша, кога тумачи Милош Биковић.

"Када сам била први пут на сету (''Јужног вјетра'') нисам знала српски језик, култура и земља су ми били нови. Милош ми је био велика подршка, био је као велики учитељ који је доста помагао са објашњењима како да се нешто уради боље", рекла је Еверал. Рођена у Москви, Еверал је имала четири године када се са родитељима преселила у Енглеску, гдје је дипломирала на Драма центру у Лондону, да би потом уписала Ли Старсберг институт за позориште и филм у Њујорку, и до сада се појавила у неколико кратких филмова. Еверал игра са Биковићем и у филму "Буди Бог с нама", који тренутно снима Шијан, а који говори о авангардној личности и пиониру филмске критике Бошку Токину (1894-1953) двадесетих година у Београду.

Биковић тумачи Токина, а Еверал на српском игра глумицу Марицу Поповић (1906-1989), коју описује као "врло популарну, женствену и интелигентну особу коју су сви признавали".

"Играти на српском је било изазовно али мислим да сам урадила добар посао, јер је редитељ задовољан и сви су задовољни", рекла је глумица, која је додала да је Биковић био велика помоћ при учењу како да правилно изговара српске речи.

Иако сада живи у Њујорку, Еверал каже да јој се животни планови тренутно мијењају и планира да, бар у ближој будућности, живи и већину времена проводи у Београду, гдје очекује рад на новим пројектима у Србији. "Волим да будем овде! Волим људе, храну, културу, улице, атмосферу, енергију...Дођеш у Београд и осећаш се како код куће. Све ти жели добродошлицу.

Не желиш да идеш у неку другу земљу", закључила је Еверал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана