“Дружина од вешала” у луксузном двотомном издању: Обједињена сага о необичним јунацима

Приредила: Миланка Митрић/агенције
“Дружина од вешала” у луксузном двотомном издању: Обједињена сага о необичним јунацима

БЕОГРАД - Луксузно, двотомно издање једног од најпопуларнијих стрипова на простору бивше Југославије, “Дружина од вешала”, недавно је објављено у издању “Чаробне књиге”, на радост свих обожавалаца овог серијала Роберта Равиоле Магнуса.

Прича прати дружину најамника, који покушавају да преживе и споје крај с крајем, лутају градовима, обитавају у шумама, тражећи зараду. Магнус је радио као цртач, а Ђовани Романини као сценариста.

- На челу са сер Персијем од Монблана и под командом неуморног капетана Џиновског, то је невероватно шаролика група: кувар мештар Ћако, његов помоћник Тиквомир, лепа и храбра војвоткињица Анализа од Монблана, ветеран сер Крамб, који је познавао Артура  и бард Бертранд. Фантастичне авантуре и урнебесни окршаји “Дружине од вешала” представљају средњовековну, али истовремено и свевремену сагу испуњену гротескним и пародичним хумором, типичним за њеног творца, легендарног Магнуса - најавила је “Чаробна књига” о овом издању, које је у Италији познато под именом “Ла Цомпагниа делла Форца”.

Путујући, стално упадају у невоље те се сусрећу с разним људима, који их уводе у сплетке, које читаоце неминовно насмијавају и забављају.

- Иза те одисеје, међутим, крије се заједнички непријатељ: мрачно створење које над светом шири своју претећу сенку - додају из “Чаробне књиге”, а ово издање доноси и Магнусов рад на “Дружини од вешала” и допуњено је пратећим текстовима и илустрацијама. На тај начин, овим двотомним издањем обједињена је читава прича о овом стрипу и његовим јединственим јунацима.

Идеја за стрип настала је 1975. године, а инспирацију за стварање аутори су извлачили из средњег вијека, који је тада био популаран мотив у филмовима који су приказивани у Италији.

Серијал је излазио на мјесечном нивоу у издању издавачке куће “Геис”. Првобитно је било замишљено да буду 24 епизоде, али је тада због мале заинтересованости публике серијал сведен на 20 епизода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана