Додијељене награде на "Гласовом" Сајму књиге: "Моштаница" за "Сабрана дела" Станислава Кракова

Илијана Божић
"Моштаница" за књигу "Сабрана дела"
Foto: В. Трипић | "Моштаница" за књигу "Сабрана дела"

БАЊАЛУКА - Традиционалне сајамске награде за најбоља издања и издаваче додијељене су у Спортској дворани "Борик", на 26. Међународном сајму књиге у организацији "Гласа Српске".

О најбољима је одучивао жири који су чинили књижевник Мирко Вуковић, професор Игор Симановић и Мијана Кубурић Мацура.

Сајамску награду "Моштаница" за издавачки подухват добила је књига "Сабрана дела", Станислава Кракова у издању "Службени гласник" из Београда, а признање представнику ове издавачке куће Угљеши Давидовићу уручио је директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић.

Признање "Липље" за савремену књижевност додијељено је књизи "Плач мачке божије" Ђорђа Д. Сибиновића, такође у издању "Службеног гласника" из Београда. Ово признање уручила је главна и одговорна уредница у "Гласу Српске" Борјана Радмановић Петровић.

Најбоља књига за дјецу  "Миш лављег срца" Рејчела Брајта и Џима Филда, овјенчана је признањем "Гомионица", а издавач овог дјела је "ЈПЈ" из Београда, којем је награду уручио замјеник главне и одговорне уреднице у "Гласу Српске" Жарко Марковић.

Сајамска награда "Ступље" за његовање српске традиције и православне духовности припала је књизи "И ево ја са вама" Владислава Топаловића и Дарка Ристова Ђога, у издању Универзитета у Источном Сарајеву- Православни богословски факултет Свети Василије Острошки. Топаловићу је признање уручила руководилац Сајма књиге Петра Ивић.

Ове године, "Глас Српске" по први пут је додијелио и нову награду, која носи име "Крупа" за најбољу промоцију на овогодишњем Сајму књиге, а припала је такође "Службеном гласнику" из Београда. Oво признање додијељено је за реализовање промоције "Успон једне идеје - слобода и самосталност Републике Српске и улога Милорада Додика" чији су аутори Ненад Кецмановић, Александар Врањеш и Жељко Будимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана