Додељене награде Еми, “Круна” најбоља драмска серија

Танјуг
Foto: Танјуг

ЛОС АНЂЕЛЕС - Нетфликсова серија “Crown” (Круна), која приказује живот британске краљевске породице, побједник је овогодишње додјеле награда “Еми”, будући да је освојила чак седам награда, преноси CNBC.

Успјех те драмске телевизијске серије помогао је Нетфликсу да однесе чак 10 награда, пошто је серија “Краљичин гамбит” однијела још два трофеја, а серија “Халстон” освојила једну награду.

Амерички канал HBO и његов стриминг сервис HBO Max освојили су девет награда, пошто је њихова серија “Мare of Eastown” освојила четири награде, серија “Last Week Tonight” добила двије, серија “Hacks” освојила три, а серија “I May Destroy You” однијела један трофеј.

Аpple TV + је освојио четири награде за серију “Тед Ласо”, ViacomCBS је освојио двије награде за серију “RuPaul's Drag Race“ и за специјалну емисију Стивена Колберта, а NBS и Дизни освојили су по једну награду.

Када је ријеч о глумцима, Џејсон Судејкис однио је награду за најбољег глумца у хумористичној серији, Џин Смарт је освојила награду у категорији најбоље глумице за серију “Hacks” у продукцији HBO Max.

Глумачке награде су освојили и Џош О'Конор, Оливија Колман, Кејт Винслет и Jуан Мекгрегор.

Свечаност је одржана у простору “Event Deck” у Лос Анђелесу уместо у дворани Мајкрософт театра, у којем се додела “Еми” награда одржавала од 2008. године. Разлог за промену локације је пандемија корона вируса.

Водитељ програма је био стенд ап комичар, глумац и домаћин многих ТВ емисија - Cedrick The Entertainter, а у публици се налазило 500 номинованих и гостију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана