Ђорђу Перићу гран-при на међународном музичком фестивалу

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Десетогодишњи Ђорђе Перић из Бијељине освојио је на трећем Међународном музичком онлајн фестивалу "Констелејшнфест" (Констеллатионфест) у Украјини гран-при - најпрестижније признање које се додјељује само у изузетним случајевима на престижним фестивалима када такмичар покаже изузетно висок ниво интерпретације, виртуозности и натпросјечне музикалности.

Ђорђе се такмичио у дисциплини инструментални жанр, узрасне категорије до 12 година, и као једини представник Републике Српске и БиХ, уз максималан број поена, добио звање лауреата цјелокупног такмичења освојивши најпрестижнију награду.

Перић је изразио задовољство успјехом на овом престижном фестивалу, који је одржан у Украјини од суботе, 27. фебруара, до данас, а на њему је учестовало више од 400 такмичара из 15 земаља свијета.

"Велика ми је част и задовољство што представљам своју земљу и изузетно сам срећан што сам на овом такмичењу награђен највећим признањем", рекао је Перић Срни.

Овај десетогодишњак освојио је награду и на претходно одржаном Фестивалу, који је одржан у Лондону (Интернационал Бритисх цоллеге од Аццордионистс).

Ђорђе Перић је ученик Основне музичке школе "Корнелије Станковић", у класи магистра Славише Перића и ово му је 72. освојена награда.

 

"Констелејшнфест" је основан 2001. године у организацији Удружења умјетника Украјине, у сарадњи са украјинским Министарством образовања Националном академијом умјетности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана