Дио директорске плате иде у фонд солидарности

Срна
Дио директорске плате иде у фонд солидарности

БАЊАЛУКА - Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић дала је сагласност да 20 одсто од њене плате за март буде уплаћено у Фонд солидарности, на приједлог и препоруку Владе Српске, саопштено је из овог позоришта.

Маринковићева је навела да је ову одлуку донијела симболично 27. марта - на Међународни дан позоришта, како би као човјек и патриота дала подршку свим мјерама Владе Републике Српске и друштву у цјелини.

Она је напоменула да друштво у најтежем тренутку за цијело човјечанство чини све како би сачувало грађане Републике Српске од пошасти пандемије корона вируса.

Маринковићева је подсјетила и да је била директор Народног позоришта Републике у времену рата, када је личним ангажманом била у прилици да допринесе очувању те институције, у служби свог народа и умјетности.

Она је увјерена да ће и све њене колеге директори учинити исто, а и да ће колективи, сваки глумац, декоратер, кустос, библиотекар, те архивиста и други радници својом сагласношћу за умањењем плата бити дио националног корпуса и да ће сви из ове борбе изаћи као достојанствени побједници.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана