Дејвид Финчер ради адаптацију култног стрипа "The Killer": Мрачна прича о убици са моралном дилемом

Бранислав Предојевић
Дејвид Финчер ради адаптацију култног стрипа "The Killer": Мрачна прича о убици са моралном дилемом

ЛОС АНЂЕЛЕС - Прије него што филмска адаптација хваљеног стрип серијала "Убица", у режији цијењеног Дејвида Финчера стигне на "Нетфликс", обожаваоци стрипа ће добити потпуно нову причу о безименом убици из наслова.

Издавачка кућа "Бум студиос", издаје мини-серију од шест прича, под називом "The Killer: Affairs of The State". Поред довођења нових обожавалаца требало би да помогне да се стари поштоваоци поново уведу у свијет "Убице" уочи доласка Финчерове адаптације. Ауторски тандем, којег чине сценариста Матз (Алекс Нолент) и цртач Лик Жакамон, урадио је и нову причу која се бави животом и каријером једног од најефикаснијих и најтраженијих убица на свијету, овај пут примораног да ради са француском владом као уговорни убица. Стрип је описан као софистицирани, споро сагоревајући кул, ноар трилер, који прати Убицу док се бори са бирократским везама на путу да поврати своју слободу.

Један од првих великих фанова оригиналног серијала био је управо Дејвид Финчер, који је покушао да оживи филмску верзију још за студио "Парамаунт".  Иако се првобитни покушај није остварио, Финчер је постигао добар радни однос са писцем Матзом и њих двојица су касније сарађивали на стрип адаптацији романа "Црна Далија", култног крими писца Џејмса Елроја,  са умјетником Мајлсом Хајманом. У фебруару 2021. објављено је да ће Финчер коначно радити на филмској адаптацији "Убице" за "Нетфликс", са Мајклом Фасбендером у главној улози, док се у глумачкој екипи још помиње име глумице Тилде Свинтон. Једнако важна информације јесте да се Финчер за овај пројекат поново удружио  са писцем Ендрјуом Кевином Вокером, са којим је радио култни трилер "Seven". Од када је "Seven" објављен 1995. године, Финчер је направио прилично велики број трилера, укључујући филмове "Игра", "Соба панике" и "Зодијак", те његов најпознатији филм "Борилачки клуб", да би се потом окренуо драмским и биографским филмовима.

Након доброг пријема његовог посљедњег филма "Манк", такође рађеног директно за "Нетфликс",  Финчер је по свему судећи поново спреман за повратак свом вољеном жанру, а материјал из "Убице" идеална је прилика за то, својим нео ноар преиспитивањем тема здравог разума, насиља, морала и смрти.

Премијера се по првим најавама очекује у другој половини 2022. или првој половини 2023. године.

Стрип

Серија графичких романа "Убица" прати хладнокрвног, плаћеног убицу који почиње да има егзистенцијалну кризу у свијету без моралног компаса. Оригинално написан на француском од стране Алексиса Нолента под псеудонимом Матз, серијал "The Killer" је објављен у дванаест албума у свом оригиналном облику од 1998 - 2017. За издавање на енглеском, сваки албум је преведен у два стрипа, а затим сакупљени у пет омнибуса. Први том овог америчког издања освојио је награду за "Најбољи инди стрип" у ИГН-овој категорији "Најбоље из 2007. године".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана