Данас сахрана Исидоре Бјелице, почиваће у Алеји заслужних грађана

Срна
Данас сахрана Исидоре Бјелице, почиваће у Алеји заслужних грађана

БЕОГРАД - Сахрана је планирана за 16.00 часова, а претходно ће у 12.00 часова бити одржана комеморација у малој сали Центра “Сава”.

Исидора Бјелица преминула у сриједу, 5. августа, у 52. години, након вишегодишње тешке болести и борбе са канцером јајника.

-Борба моје мајке је трајала скоро осам година, а посљедњих мјесеци било је страшно тешко. Исидора се борила за сваки дах, напустила нас је у Болници Свети Сава – рекао је њен син Лав Пајкић за ТВ “Пинк”.

Исидора Бјелица рођена је 10. децембра 1967. године у Сарајеву гдје је завршила гимназију, док је Факултет драмских умјетности, одсјек драматургија, завршила у Београду, гдје је и магистрирала.


Бјелица је објавила више од шездесет књига, педесет под својим именом, а петнаест под псеудонимом. Писала је романе и позоришне комаде. Режирала је и филм “Дорћол-Менхетн”, док је у позоришту режирала “Сарајку у Београду” и комедију бившег супруга Небојше Пајкића “Мархатана”.

Добитник је два Београдска побједника за књижевност, два Златна бестселера, Самсунгове награде за културу, награда Гала писац ТВ Политике 2002, Највољеније жене 21. века, Карић награде за публицистику и награде “Драгиша Кашиковић” за публицистику, награде за књижевност студената Сорбоне и многих других признања за бројне хуманитарне ангажмане.


 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана