Дамир Имамовић добитник њемачког Гремија за албум "Singer of tales"

Г.С.
Дамир Имамовић добитник њемачког Гремија за албум "Singer of tales"

Национално удружење музичких критичара сваке године кандидује музичке албуме објављење у Њемачкој. Ова престижна институција овог љета кандидовала је албум Дамира Имамовића "Singer of tales" за своју награду у категорији традиционалне музике.

 

 

Из Берлина је данас стигла радосна вијест да је управо Дамир Имамовић добитник овог престижног признања.

Након што је јули провео као први на међународној листи издања у области World music transglobal world music chartsи након четири мјесеца у самом врху Европске листе "World music" издања, Дамиров нови албум не престаје изазивати пажњу.

"Захваљујем њемачком удружењу музичких критичара који су ме предложили за награду и, на крају, гласали за мене. Ово је награда за цијелу екипу која је радила на албуму. Једва чекам да крај пандемије коронавируса обиљежимо великом турнејом коју смо одгодили из разумљивих разлога", поручио је Имамовић.

Свој седми по реду албум "Singer of tales" снимио је са међународном екипом коју чине амерички контрабасиста Грег Коен, (познат по сарадњи с Томом Вејтсом, Џоном Зорном и Бобом Диланом), истанбулски музичар Дерја Туркан (познат по сарадњи са Кудси Ергунером, Ерканом Огуром) и виолинисткиња Ивана Ђурић (чланица бенда Севдах Такхт Дамира Имамовића). Продукцију албума је урадио чувени лондонски продуцент Џо Бојд и Андреа Горлтер, а издавач је лондонски Врејс Рекордс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана