Цвијановић и Вишковић: Бекјарев ће остати упамћен по изванредним улогама

Срна
Цвијановић и Вишковић: Бекјарев ће остати упамћен по изванредним улогама

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је породици Бекјарев и Југословенском драмском позоришту саучешће поводом смрти глумца Ивана Бекјарева, истичући да ће остати упамћен по великом броју изванредних улога.

Цвијановићева је истакла да је са великом тугом и жаљењем примила вијест о смрти великог глумца.

- Иван Бекјарев остаће упамћен по великом броју изванредних улога којима је оставио упечатљив траг у свим жанровима позоришне, филмске и телевизијске умјетности. Његовим одласком глумачка професија остала је без изузетног умјетника и професионалца - навела је Цвијановићева у телеграму саучешћа.

Познати српски глумац Иван Бекјарев преминуо је јуче у 74. години. Он је крајем октобра био позитиван на вирус корона и хоспитализован.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминулог Ивана Бекјарева, истичући да ће његово богато глумачко стваралаштво остати вриједна заоставштина.
- Иван Бекјарев је током своје богате глумачке каријере обиљежио читаво једно раздобље, а његово богато глумачко стваралаштво остаће вриједна заоставштина - наведео је Вишковић у телеграму.
Познати српски глумац Иван Бекјарев преминуо је јуче у 74. години.
Он је крајем октобра био позитиван на вирус корона и хоспитализован.

Иван Бекјарев рођен је 6. априла 1946. године у Београду.

Послије заврштека основне школе, уписао је Шесту београдску гимназију, а затим и Факултет драмских умјетности.

Током своје богате каријере снимио је више од 50 филмова у бившој Југославији, Србији, Данској, Италији и одиграо више од 150 улога у позоришту, од чега око 60 у Југословенском драмском позоришту, гдје је 33 године био члан и дугогодишњи првак.

Играо је и у великом броју ТВ драма и култних серија као што су "Бољи живот", "Срећни људи", "Отписани", "Више од игре".

Био је редовни професор глуме на Академији уметности у Београду, а глуму и јавни наступ, предавао је на још неким факултетима и академијама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана