Ћопићево огњиште под окриљем Музеја Козаре

Срна
Ћопићево огњиште под окриљем Музеја Козаре

ПРИЈЕДОР - Музеј Козаре преузео је управљање над Спомен-кућом Бранка Ћопића у Хашанима, будући да се налази на матичном подручју овог музеја, изјавио је “Срни” директор Музеја Зоран Радоњић.


Према новом Статуту Музеја Козаре, у саставу ове матичне установе, као посебне организационе јединице, налазе се музејске спомен-куће које су аутентичан амбијент градитељског насљеђа који се односи на одређени историјски период, догађаје или личност.

- То је до сада била Спомен-кућа породице Стојановић овдје у Приједору, а од сада је и Бранкова кућа у Хашанима, будући да је општина Крупа на Уни дио матичног подручја које Музеј Козаре покрива, заједно са градом Приједором и општинама Козарска Дубица, Нови Град, Костајница и Оштра Лука - појаснио је Радоњић.

Он је истакао да је у припреми споразум између Музеја Козаре и општине Крупа на Уни, којим било прецизирано даље дјеловање.

- Музеј ће преузети стручно управљање и организовати све активности и манифестације у промоцији лика и дјела Бранка Ћопића - најавио је Радоњић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана