Чампар: Драго ми што "Дуг мору обрађује мистику из Црне Горе

Танјуг
Чампар: Драго ми што "Дуг мору обрађује мистику из Црне Горе

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Мја Чампар која је говорила о својој улози у трећој сезони серије "Дуг мору".

Чампар је рекла да је серија "Дуг мору" на овим просторима прва открила мистику те врсте, а била је и њен први професионални ангажман пред камером, где игра младу мајку која је оставила своју бебу. "Јако ми је било тешко, занимљиво и блиско. Ја сам из Црне Горе и мени су све те приче око штрига и свега тога јако блиске, увек су биле ту. Да ли је неко на Луштитци или на северу, тога код нас има много и дан данас.

Драго ми што се та врста мистике из Црне Горе обрађује", рекал је глумица. Чампар истиче да јој је било лепо што је прву сезону режирао Горан Гајић, и што је од свих из екипе имала прилику да учи и "купи много", чак и кад нису били на снимању пошто су сви били смештени заједно.

Присjетила се јако тешке сцене коју је требало да одигра гдjе оставља бебу у кршевима и оде да се обеси. "Сећам се приче са треће године факултета, кад је професор рекао:

'Шта ћемо када ваш први снимајући дан у животу буде смрт вашег лика?' Ми смо били - ма дај јесте. И мене сачека први дан где мој лик треба да умре!", рекла је Чампар.

Према њеним речима, главна питања постављенау првој и добила су одговор у другој сезони, а трећа представља смирај, и поприма неки нови угођај са доласком нових глумаца. Чампар је оценила да "нека врста блиског немира, у свим односима, свако је са сваким интензивно повезан и увек је у ишчекивању одговора", а серија је ретка баш због врсте мистицизма ког поседује.. Чампар је рекла да је серија "Дуг мору" на овим просторима прва открила мистику те врсте, а била је и њен први професионални ангажман пред камером, где игра младу мајку која је оставила своју бебу.

"Јако ми је било тешко, занимљиво и блиско. Ја сам из Црне Горе и мени су све те приче око штрига и свега тога јако блиске, увек су биле ту. Да ли је неко на Луштитци или на северу, тога код нас има много и дан данас. Драго ми што се та врста мистике из Црне Горе обрађује", рекал је глумица. Чампар истиче да јој је било лепо што је прву сезону режирао Горан Гајић, и што је од свих из екипе имала прилику да учи и "купи много", чак и кад нису били на снимању пошто су сви били смештени заједно. Присетила се јако тешке сцене коју је требало да одигра где оставља бебу у кршевима и оде да се обеси.

"Сећам се приче са треће године факултета, кад је професор рекао: 'Шта ћемо када ваш први снимајући дан у животу буде смрт вашег лика?' Ми смо били - ма дај јесте. И мене сачека први дан где мој лик треба да умре!", рекла је Чампар.

Према њеним ријечима, главна питања постављенау првој и добила су одговор у другој сезони, а трећа представља смирај, и поприма неки нови угођај са доласком нових глумаца. Чампар је оценила да "нека врста блиског немира, у свим односима, свако је са сваким интензивно повезан и увек је у ишчекивању одговора", а серија је ретка баш због врсте мистицизма ког посједује..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана