Брезо: Оборени сви рекорди посјећености

Срна
Foto: Срна

ПАЛЕ- У протеклих шест мјесеци Културно-спортски центар Пале успио је да културу стави на мјесто које јој и припада, организујући низ манифестација, рекла је Срни вршилац дужности директора ове установе Славка Брезо.

Брезова је истакла да, иако пандемија још траје, на Палама није заустављен културни живот.

Она је нагласила да је паљанска позоришна сцена засијала у пуном сјају, одиграно је 11 представа и приказно више од 20 филмских пројекција са обореним рекордом гледаности.

"У веома кратком периоду наше позориште посјетила су позната глумачка имена, као што су Војин Ћетковић, Татјана Кецман, Драган Маринковић, Зијах Соколовић, Златан Видовић и Лордан Зафрановић", рекла је Брезова и додала да ће се трудити да тако и наставе.

Она је навела да је организована и Конференција беба, најмасовнија до сада, затим "Дани Душка Трифуновића", у оквиру које су приређене посјете основним школама на подручју Пала и уручени поклони за првачиће.

Брезова је истакла да је приређено и "Духовно вече" са оцем Георгијем из манастира Озерковићи, које је имало незапамћену посјећеност од настанка ове установе, те обећала да ће то постати традиција у Културном центру Пале.

"Када сумирамо резултате, можемо бити задовољни јер су грађани препознали квалитет рада новог руководства", рекла је Брезова.

Она је најавила да ће Културни центар у децембру организовати пет представа за дјецу попут "Пепељуге" браће Грим, "Петра Пана и Звончице", "Дјеце у сусрет Светом Николи" и "Новогодишње чаролије", тако да ће дјеци бити омогућено да, осим Дједа Мраза, први пут приме поклон и од Светог Николе.

"Дјеца најбрже уче кроз забаву, а представе им отварају врата бајковитих доживљаја", нагласила је Брезова.

Она је подстила да у оквиру Културно-спортског центра дјелују и организационе јединице - спортска дворана "Пеки", која је савремено опремљена и задовољава све стандарде за одржавање међународних такмичења, те пећина Орловача, споменик природе са пећинским украсима сталактитима и сталагмитима, те грнчаријом из мезолитског периода која је у њој пронађена.

Она је навела да је Културни центар био два пута домаћин акције добровољног давања крви, те да имају добру сарадњу са Универзитетом у Источном Сарајеву, општином Пале и градом Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана