Бранка Катић: Глумац живи за своју публику

Срна
Бранка Катић: Глумац живи за своју публику

БЕОГРАД - Глумица Бранка Катић вратила се у Србију послије дужег периода плодне каријере у Енглеској и САД, у понедјељак је званично постала стални члан Београдског драмског позоришта, а у разговору за Тањуг каже да глумац живи за своју публику и да без ње у суштини не постоји.

Присуство Бранке Катић у Београду изазива велику пажњу медија, стручне јавности, али и позоришне публике.

“Сва љубав коју осећам и сви ти осмеси које добијам од публике јако ми значе. На томе сам бескрајно захвална”, истакла је Катић и нагласила да глумац живи за своју публику и да без ње у суштини не постоји.

Било је у плану да популарна глумица игра у новом комаду који се тренутно спрема у БДП - “Дивље месо” Горана Стефановског, у режији Јагоша Марковића, као нова чланица овог позоришта.

Ипак, изашла је из те подјеле, а сада је у преговорима за неки други пројекат.

Како је нагласила, још бира онај наслов који ће бити најбољи за њу и Београдско драмско позориште.

Бранка Катић се вратила на позоришну сцену са чувеним комадом “Сумрак богова” према антологијском филму Лукина Висконтија, у који је ускочила током пандемије, у септембру 2020 - “Није лоше бити човек”.

“Дивни аутор Ковачевић овог пута није само сценариста филма већ и редитељ оставрења “Није лоше бити човек”.Било ми је уживање радити са изванредним глумцима, посебно јер је сама прича необична. Сценарио је до те мере несвакидашњи да се у једном тренутку изненада мења првобитни жанр”, изјавила је Катић, која први пут сарађује са Ковачевићем.

Цјењена глумица каже да ју је колегиница Христина Поповић све време засмијавала у кадру и ван кадра током снимања.

“Са великим нестрпљењем очекујем овај филм. Нисам имала прилике да га погледам, јер Душко жели да филм буде комплетно готов да га прикаже другима”, истакла је славна глумица.

Партнери у филму су Војин Ћетковић, Срђан Жика Тодоровић, Ненад Јездић, Милан Лане Гутовић, Андрија Милошевић, Гордан Кичић, Срђан Тимаров, Лена Ковачевић, а композитор је Момчило Бајагић Бајага.

Пандемија је зауставила читаву 2020. годину у погледу умјетности, односно филмску, позоришну и музичку индустрију, тако да се високобуџетни америчко-британски акциони филм “Кинг''с Ман” са Ралфом Фајнсом и даље одлаже.

“Невјероватно је да се већ четврти пут помера премијера тог филма.

Немам ту велику улогу, али нисам могла да је одбијем, у питању је рола руске царице. Метју Вон је редитељ са највише самопоуздања које сам у животу видела и осетила, а иначе је пројекат био једна заиста велика машинерија са огромним буџетом. Једино сам тако велики филм радила још само “Државни непријатељ” Мајкла Мена са Џонијем Депом”, објашњава глумица, која је играла и у холивудском хиту о супер јунацима “Капетан Америка: Зимски војник” (2014).

Глумица је помало затечена толиком хипер продукцијом домаћих ТВ серија што се никада није десило у Србији.

“Нисам продуцент и самим тим не знам одакле стиже сав тај новац за реализацију тих серија у Србији. Оно што знам јесте да је најважније да је сценарио добар. Када се то постигне, онда је серија успешна и све има смисла. Ипак, продуценти често снимају што више материјала за јако мало дана и онда квалитет неминовно увек трпи”, представила је свој став глумица која тренутно снима серију “Авокадо” у Бања Луци.

“Бескрајно духовит сценарио за ту серију написао је Никола Пејаковић. Осим мене играју још и Мирјана Карановић, Љубомир Бандовић, Мира Бањац, Јасна Ђуричић. Мислим да ћемо направити једну одличну, духовиту и блесаву серију”, закључила је Бранка Катић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана