"Брамакс квинтет" наступио у Бањалуци

Миланка Митрић
Foto: Б.Брезо

БАЊАЛУКА – Након изузетних наступа "Београдског квартета" и џез трија у Банском двору синоћ је на 4. фестивалу џез музике "Intime Jazz Fest" наступио "Брамакс квинтет".

Посјетиоци треће вечери овог фестивала имали су прилику да уживају у оригиналним композицијама овог квинтета, који представљају мјешавину различитих музичких утицаја, али и индивидуалних сензибилитета музичара који су у овом саставу.

- "Брамакс квинтет" постоји четири године и овакви састави су моја омиљена формација,  а скоро сви чланови  писали су композиције за овај програм,  тако да је публика могла да чује по двије композиције сваког од нас и неколико аранжмана. У Бањалуци повремено свирам неких петнаест година и упознао сам публику која је доста топла и која реагује, а ми музичари то волимо. У Бањалуци је увек добра атмосфера. Бански двор је специјална институција, ту све звучи мало лепше него на другим сценама - казао је Бранко Марковић, који свира контрабас, а са њим у квинтету су и Макс Кочетов (саксофон), Страхиња Бановић (труба), Андреја Христић (клавир) и Александар Цветковић (бубњеви).

"Intime Jazz Fest" биће затворен вечерас, наступом џез пијаниста Васила Хаџиманова и Матије Дедића. Улазнице за њихов концерт који ће почети у 20 часова распродате су у рекордном року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана