Бјелогрлићу почасна Златна јабука на фестивалу у Крању

Танјуг
Бјелогрлићу почасна Златна јабука на фестивалу у Крању

На првом Међународном филмском фестивалу у Крању почасну Златну јабуку добио је глумац, сценариста, продуцент и редитељ Драган Бјелогрлић за, како су истакли организатори, богато и разноврсно глумачко стваралаштво и врхунски умјетнички допринос на аудио-визуелном пољу.

"Као један од водећих српских глумаца и умјетника, заслужан је за раст и развој регионалног кинематографског и серијског сектора", стоји у образложењу награде.

Само уручење награде пратио је вишеминутни апалуз публике, након чега је услиједио концерт групе Магнифико, посебно у част посебног госта Драгана Бјелогрлића.

Трочлани међународни жири додијелио је Велику златну јабуку Јасни уричић за најбољу главну улогу и изузетно умјетничко остварење у улози у филму "Љуо вадис, Аида?"

Горан Богдан, Франз Роговски и Нада Шаргин добили су Јабуке за посебна глумачка остварења.

Као што је на завршној приредби истакла селекторка програма Ана Штурм, "најљепши дио фестивала био је тај што смо филмове поново вратили људима".

"Нема ништа љепше него сједити у топлој љетној вечери, у препуном љетном биоскопу и гледати публику како сједи и с поштовањем прати најновија регионална остварења.

Поред филмова које смо коначно успели да прикажемо на великом платну, посебно незабораван тренутак пружио је Магнифицо чија је музика такође оставила трага на почасног госта Драгана Бјелогрлића, и који нам је на завршну приредбу након дуго времена на сцену донио живу музику."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана