Бијељина: На умјетничком салону дјела 19 аутора

Srna
Бијељина: На умјетничком салону дјела 19 аутора

БИЈЕЉИНА - Изложбом слика, графика, икона, скулптура и радова архитеката и дизајнера у Бијељини је отворен 12. Умјетнички салон и обиљежен јубилеј - 35 година рада Галерије. Кустос Милијанко Михољчић рекао је да су током деценија публици представили радове свјетски познатих аутора, од 1985. године и прве изложбе слика Влахе Буковца и његових ученика до сада, задржавајући висок излагачки критеријум.

 

"Бијељинци су имали прилику да, између осталих, погледају радове Исмета Мујезиновића, Фрање Мраза, Бранка Миљуша, Драгана Лубарде, Емира Драгуља, Паје Јовановића, Саве Шумановића, аутора чија су имена незаобилазна на европској и свјетској ликовној сцени", навео је Михољчић.

Након званичног отварања 12. Умјетничког салона, кустос Михољчић је једном од оснивача Галерије, Радомиру Николићу, уручио графику под називом "Бијељина".

Овогодишњи Умјетнички салон је, уз велику посјећеност, окупио 19 аутора.

Бијељинска Галерија носила је име по сликару Миленку Атанацковићу до 2007. године, када је преименована у Галерију Центра за културу и премјештена из зграде Градске управе Бијељина у овај новоизграђени центар.

Галерију су, у различитим периодима, успјешно водили Драган Зарић, Божидар Милијашевић, Ифигенија Василић, Милијанко Михољчић, а до сада је организовано више од 300 изложби и исто толико дјела налази се у фундусу ове установе, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана