Бањалучко студентског позориште: Преминуо легендарни секретар и глумац Бранко Бојат

ГС
Бањалучко студентског позориште: Преминуо легендарни секретар и глумац Бранко Бојат

СОМБОР - Легендарни секретар и глумац Студентског позоришта из Бањалуке Бранко Бојат (68) послије краће и теже болести преминуо је у Сомбору.

Према његовој посљедњој жељи урна ће бити похрањена у Алеји сећања у Новом Саду у кругу најближих, док ће комеморација у договору са члановима Бранкове породице бити одржана 10. јула од 12 часова у подрум сцени Бањалучког студентског позоришта, саопштено је из овог позоришта.

Бојат је рођен 1953. године у Бојатима, Црна Гора. Похађао је Гимназију "Стојан Церовић" у Никшићу и студирао на Правном факултету у Бањој Луци. На професионалну функцију у Бањој Луци ступио је 1978. године као технички секретар УКУД-а "Ивица Мажар" које је дјеловало у оквиру "Универзитета Ђуро Пуцар Стари" у Бањалуци.

У Студентском позоришту  у Бањалуци био је активан као глумац аматер и играо је у десет представа: "Молим партију да ме прими у своје редове", "Ариф Тамбурија", "Аналфабета", "Ма дара", "Црвени кестен", "На пучини", "Одумирање међеда", "Магбет", "Дуга је ноћ" и "Даблинг", а наступао је и у Народном позоршту Босанске Крајине у представама: "Велики бриљатни валцер" и "Спасилац" гдје је играо заједно са такође легендарним глумцима Адемом Ћејваном, Енвером Петровцијем и Драганом Јовичићем. Бањалучка публика у Студентском позоришту највише ће га памтити по улогама Дебелог бродоломника из Мрожекове представе "На пучини", те Стојка/начелника у срезу у Ћопићевом комаду "Одумирање међеда". Посљедних година живио је и радио у Оџацима у Србији.

 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана