Аудио изложба о Јасеновцу од 21. априла у Галерији "Прогрес"

Срна
Аудио изложба о Јасеновцу од 21. априла у Галерији "Прогрес"

БЕОГРАД - Поводом 76. година од пробоја логора Јасеновац, у београдској Галерији "Прогрес" ће 21. априла бити отворена аудио изложба "Јасеновац. Логор смрти, земља живих".

Изложба има осам звучних записа, радиофонских прича о жртвама логора Јасеновац и интерактивна је јер посјетиоци пролазе кроз низ драмских активности и постају учесници и ко-креатори прича.

Неопходно је да посјетиоци понесу мобилне телефоне и слушалице да би слушали приче или ће им слушалице обезбиједити организатори изложбе.

Изложба није историјска већ представља својеврсну личну умјетничку рефлексију изведену у аудио форми која омогућава посјетиоцима да сами, вођени наратором и својом имагинацијом, створе слике и на тај начин "виде" Јасеновац, саопштио је организатор изложбе, Галерија "Штаб".

Посјетиоци ће моћи да посјете изложбу у Галерији "Прогрес", која је суорганизатор пројекта од 21. априла од 19.00 часова.

У складу са епидемиолошким мјерама неће бити свечаног отварања већ ће изложба бити отворена за јавност уз дозвољено присуство 30 особа истовремено.

Биће изложена и интерактивна инсталација "Гвоздена књига" чији је аутор Виктор Киш.

Аутори пројекта су Дарко Николић и Богдан Шпањевић, партнер на пројекту је Музеј жртава геноцида. Пројекат се реализује уз благослов Његовог преосвештенства епископа пакрачко-славонског Јована.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана