Алмодоваров "Бол и слава" тријумфовао на додјели Гоја награда

Танјуг
Алмодоваров "Бол и слава" тријумфовао на додјели Гоја награда

МАЛАГА - Филм шпанског редитеља Педра Алмодовара (70) "Бол и слава" тријумфовао је на додјели "Гоја" награда у Малаги освојивши награде Шпанске филмске академије за најбољу режију, фотографију и главног глумца.

Алмодоваров филм, који је и шпански кандидат за награду Оскар, освојио је и награде за најбољи сценарио, најбољу оригиналну музику, најбољу споредну женску улогу и најбољу монтажу.

- Схватио сам да сам писао о себи и прошлости и нисам био сигуран да треба да наставим и отворим се до тог нивоа, али јесам и сада сам веома срећан - рекао је Алмодовар на церемонији додјеле награда.
Глумац Антонио Бандерас освојио је награду за најбољу мушку главну улогу, а ово му је први пут да осваја награду шпанске Академије, након пет номинација.

Филм Алехандра Аменабара "Док траје рат"  освојио је пет награда, углавном из техничких категорија, док је награду за најбољу женску главну улогу припала глумици Белен Куести за филм "Бесконачни ров".

Занимљиво је да је награду за најбољу нову глумицу добила 84-годишња Бенедикта Санчес за улогу у филму "Ватра ће доћи" Оливера Лаксеа.

Награде "Гоја" шпанске филмске академије сматрају се шпанском верзијом Оскара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана