Вече посвећено хероини Милунки Савић

Срна
Вече посвећено хероини Милунки Савић

Бијељина - У оквиру обиљежавања 100 година од завршетка Првог свјетског рата у Бијељини ће вечерас бити организовано вече посвећено хероини Великог рата - Милунки Савић.

Вече ће организовати бијељинско удружење “Краљевина Србија” и Удружење ратних добровољаца 1912 - 1918, њихових потомака и поштовалаца, у сарадњи са Народном библиотеком “Филип Вишњић”.

Предсједник бијељинског удружења “Краљевина Србија” Бранислав Томић рекао је да ће у програму вечери посвећеној Милунки Савић учествовати еминентни гости - писац Милан Богојевић, новинари Михаило Меденица и Марко Јеремић, те Бранко Станковић, новинар и уредник емисије “Квадратура круга”.

- Милан Богојевић, аутор књиге “Милунка Савић - ордење и ожиљци” подсјетиће нас кроз представљање књиге на основне биографске податке хероине Великог рата. Чућемо ко је била Милунка Савић, гдје је одрасла, зашто и како је ступила у рат, каква је била њена судбина након рата - рекао је Томић.

Према његовим ријечима, посебну пажњу и дивљење заслужује хуманитарни рад Милунке Савић, о којем се мало зна и ријетко говори.

Томић је позвао суграђане да дођу у градску библиотеку, те нагласио да треба одати пошту не само Милунки, него и свим прецима који су, преживјевши голготу, били довољно јаки да васкрсну српску државу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана