Американци одушевљени 11-огодишњим српским умјетником

Агенције
Американци одушевљени 11-огодишњим српским умјетником

Њујорк - Док већина дјечака његових година и даље црта чича Глишу, 11-огодишњи дјечак из Србије Душан Кртолица црта умјетничке радове које одушевљавају свакога, објавио је амерички новински портал "Хафингтон пост".

"Душан, 11-огодишњи млади сликарски геније из Србије, почео је да црта са двије године, а до осме је већ имао двије самосталне изложбе", наводи се у тексту.

Од тада је своје задивљујуће цртеже са много детаља представио на још двије изложбе, од којих је она новија одржана почетком априла.

Ти цртежи, углавном нацртани графитном или хемијском оловком, најчешће представљају животиње, укључујући оне из праисторије, објавио је "Хафингтон пост" на свом сајту.

Амерички портал преноси да Душан веома воли животиње и посједује богато знање о њима, као и геолошким периодима и животињама које су тада живјеле.

Основац из Београда је научио да црта прије него што је проходао, а једног дана би желио да направи сопствену енциклопедију животиња, наводи се у чланку, илустрованом великим бројем Душанових цртежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана