Вишковић посјетио „Гласов“ Сајам књиге (ФОТО, ВИДЕО)

ГС
Вишковић посјетио „Гласов“ Сајам књиге
Foto: Дражан Поздеровић | Вишковић посјетио „Гласов“ Сајам књиге

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас у Бањалуци 28. Међународни сајам књиге.

Сајам се, у организацији „Гласа Српске“ одржава у Спортском центру “Борик”, гдје  је Вишковић, у пратњи генералног директора „Гласа“ Бориса Дмитрашиновића и руководиоца Сајма књиге Петра Ивић обишао штандове и разговарао са издавачима .

Међународни сајам књиге трајаће до 19. септембра.

Жири 28. Међународног сајма књиге додијелио је данас  награде ове смотре писане ријечи - "Моштаница", "Липље", "Гомионица" и "Ступље".

"Желим да се захвалим људима из 'Гласа Српске' што су и 28 пут организовали Сајам књиге у Бањалуци. Ово је веома значајна културна манифестација за Бањалуку, за Републику Српску поготово што је постала традиционална манифестација и то захваљући упорношћу људи и издавачима, којих овдје има више од стотину. Издавачи долазе из Србије, Црне Горе, БиХ, Словеније, Федерације БиХ и свакако Републике Српске, и тиме сајам добија међународни карактер" рекао је Вишковић.

Предсједник владе је додао да је сајам једна велика прилика за све посјетиоце, не само из Бањалуке него и из околине, да дођу, да обиђу сајам.

"Овом приликом користим прилику да све који имају жељу и вољу, да дођу и посјете овај сајам јер имају шта да виде."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана