Жикина династија се враћа на мале екране: Миша је отац синовима у "лудим" годинама

Г.С.
Жикина династија се враћа на мале екране: Миша је отац синовима у "лудим" годинама

“Луде године”, култни серијал познатији под називом “Жикина династија” ускоро се враћа на мале екране, и то након пуне три деценије.

У плану је снимање једанаестог филма франшизе који ће представљати наставак овог чувеног остварења, али и својеврсно поновно покретање овог серијала, под називом “Луда година”. У фокусу новог филма је Миша, Жикин унук, којег ће поново тумачити Никола Којо. Он је сада отац двојице дјечака, од којих је један на прагу “лудих” тинејџерских година.

Сценарио за филм написала је Милена Марковић, а режију потписује Милан Коњевић, док је продукција Talking Wolf Productions, наводи Телеграф.

“Пројекат 'Луда година' је наставак, али и нека врста ребоота филмске франшизе 'Жикина династија', која код домаће публике заузима култни статус. Хумор је суптилан и долази из ликова и необичних и неочекиваних ситуација у којима се нађу. Иако је довољно јасан и комуникативан, сценарио нема тенденцију да подилази публици, већ подстиче њен ангажман, чиме се издваја и као један од ријетких филмова репертоарског карактера који има потенцијал за едукацију публике”, истакли су представници комисије Филмског центра Србије.

Филмски серијал “Луде године” почео је још 1977. године филмом са истим називом. Иако сваки филм има свој назив, цијели серијал је познатији под именом “Жикина династија”, због најпопуларнијег лика Жике Павловића, кога је одиграо Драгомир Бојанић Гидра.

Његовом смрћу 1993. године серијал је прекинут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана