Величанствени концерт "Вива вокса" отворио "Кестенбург"

Александра Глишић фото: В. Трипић
Величанствени концерт "Вива вокса" отворио "Кестенбург"

Величанственим концертом београдског хора "Вива вокс" вечерас је у Бањалуци отворен Међународни фестивал студентских позоришта "Кестенбург".

Чланови хора, који су широм свијета остварили запажене наступе, у Банском двору подигли су публику на ноге. Прва композиција коју су извели била је "Амено", а посљедња, на бис, "Хајде, Јано". Публика је аплаузима и таласима позитивне енергије узвратила на музику и предивне гласове са сцене. Не чуди што је "Вива вокс" већ окарактерисан као право музичко чудо.

На најљепши начин, музиком, чланови хора, су отворили врата бањалучке позоришне приче која се одржава трећи пут. Прије концерта, фестивал је званично отворио Абас Арсланагић, легенда РК "Борац" који је у свом говору подсјетио на све глумачке легенде које су потекле из Бањалуке. Поносан је, каже, што Студентско позориште Бањалука на наквалитетнији начин његује позориште и организује значајан фестивал као што је "Кустендорф".

На значај овог фестивала указао је и ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Оснивач и директор "Кестенбурга" редитељ Александар Пејаковић није крио понос што је ова манифестација заживјела и окупила студенте из цијелог свијета.

Пејаковић истиче да је "Кестенбург" побједа Студентског позоришта Бањалука.

На фестивалу, који ће бити затворен 20.новембра учествују студентска позоришта из САД, Јужне Кореје и Бугарске.

Жиријем предсједава глумац Војин Ћетковић, а чланови су Никола Коља Пејаковић и Неда Симић Жерајић.

На челу жирија медија је Владимир Кецмановић, а чланови су Џевдет Тузлић и Татјана Марјановић.

Ове године и "Глас Српске" има свој жири на "Кестенбургу". Предсједник "Гласовог" жирија је Борјана Радмановић Петровић, а чланови су Жарко Марковић, Дарија Галоња, Миланка Митрић и Александра Глишић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана