Успјех дјечака из Бањалуке: Дванаестогодишњи Марко глуми у филму "Златни дечко"

ГС
Успјех дјечака из Бањалуке: Дванаестогодишњи Марко глуми у филму "Златни дечко"

БЕОГРАД - Снимање новог филма и мини-серије од пет епизода "Златни дечко", у режији Огњена Јанковића, почело је на стадиону ОФК Београд прије неколико дана, а међу ликовима које ћемо гледати на малим екранима нашао се и дванаестогодишњи Марко Баштинац из Бањалуке.

Љубав према глуми Марко је показао још од малих ногу, када је кроз школу глуме ступио на сцену бањалучког Градског позоришта Јазавац, а овога пута млади Бањалучанин, којег смо већ имали прилику гледати у "Убицама мога оца", наћи ће се у улози славног фудбалера у дјетињству, дјечака Немање. Друштво на снимањима прави му познати српски глумац Петар Стругар.

Поред Стругара, који тумачи лик дјечаковог оца, публика ће имати прилику да гледа и Алису Радаковић, Тихомира Станића, Игора Бенчину, Андрију Кузмановића, Љубомира Булајића, Јовану Гавриловић и друге.

Прича је инспирисана истинитим догађајима из живота српског фудбалера проблематичног темперамента, а главну улогу играће млади глумац Денис Мурић. Режија је повјерена Огњену Јанковићу из Београдског синдиката, док су сценаристи пројекта браћа Вук и Алекса Ршумовић.

Идеја је да се овом серијом и филмом публици пружи увид у интриге, односе и дешавања која прате најпопуларнији спорт на свијету, а које се догађају далеко од очију јавности.

"Прича је снимљена по истинитом догађају и врло је специфична. Није било лако, али мислим да смо успјели. Наша фудбалска свакодневица се испоставила као идеалан терен да испричамо причу о борби за слободу једног младог бића. Прича је универзална, на свим меридијанима наше планете гдје се игра фудбал води се идентична борба. Ми акценат стављамо на индивидуу, на оно што ми као публика не можемо да видимо, већ само да претпоставимо или прочитамо у таблоидима и медијима", рекао је редитељ пројекта Огњен Јанковић, преноси Бањалука.нет.

Квалитет пројекта је убрзо препознат, па је "Златни дечко" добио глобални дистрибутерски уговор и приказиваће се у више од 160 земаља свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана