Филм “Паклене улице 10” премијерно у бањалучким биоскопима: Осветнички обрачун на четири точка VIDEO

Бранислав Предојевић
Филм “Паклене улице 10” премијерно у бањалучким биоскопима: Осветнички обрачун на четири точка VIDEO

БАЊАЛУКА - Блокбастер “Паклене улице 10”, који превазилази границе свега познатог у филмској индустрији, вечерас се премијерно приказује у биоскопу “Синеплекс Палас” са почетком у 20 часова.

Послије девет филмова, безбројне шкрипе гумама, тона просутог горива, стотине обрачуна и експлозија, десетине опасних негативаца и још опасније брзине, стигло се до почетка великог финала, пошто десети наставак отвара посљедње поглавље једне од најпознатијих и најпопуларнијих филмских серијала у историји.

Дом Торето (Вин Дизел) и његова екипа сада се суочавају са најсмртоноснијим противником до сада, застрашујућом пријетњом која се појављује из сјенки прошлости и која је, подстакнута крвном осветом, одлучна у намјери да разбије ову породицу. Године 2011. у “Пакленим улицама 5”, Дом и његова екипа ријешили су се злог бразилског шефа нарко-картела Ернана Рејеса и обезглавили његову империју на мосту у Рио де Жанеиру. Оно што нису знали је да је Рејесов син Данте (Џејсон Момоа) свједочио свему томе и да је посљедњих 12 година провео осмишљавајући план како би Дому наплатио највећу цијену. Дантеов план распршиће Домову породицу, од Лос Анђелеса до Рима, од Бразила до Лондона и од Португалије до Антарктика. Нови савези ће се исковати, а стари непријатељи ће се поново појавити. Све ће се промијенити када Дом буде открио да је његов осмогодишњи син (Лео Абело Пери) посљедња мета Дантеове освете.

Филм је режирао Луј Летерје, по сценарију Џастина Лина, а прича је  поново окупила првобитну глумачку екипу коју уз Дизела, чине Мишел Родригез, Тариз Гибсон, Крис “Лудакрис” Бриџес, Натали Емануел, Џордана Брестер, Сунг Канг, Џон Сена, Џејсон Стејтам и Скот Иствуд, као и добитнице “Оскара” Хелен Мирен и Шарлиз Терон. У филму такође глуми и изванредна нова глумачка појачања, која предводе добитница “Оскара” Бри Ларсон у улози Тес, одметнута представнице Агенције, Алан Ричсон као Ејмс, нови шеф Агенције који није благонаклон ка Домовој екипи као што је то био његов претходник, господин Нико, Данијела Мелчиор као Бразилка, учесница уличних трка и легендарна добитница “Оскара”, Рита Морено, као Домова и Мијина бака Торето, док је Медоу Вокер кћерка покојног Пола Вокера добила специјалну камео улогу.

Филм је снимљен са буџетом од 340 милиона долара, што га је учинило осмим најскупљим филм икада снимљеним, а свјетску премијеру имао је у Риму 12. маја. Прве критике су јако похвалне,  посебно на рачун глуме Џејсона Момое, који је свој лик представио као неку врсту аутомобилског Џокера, чиме је импресионирао већину критичара. Финални и наводно посљедњи 11. дио франшизе требало би да стигне 2025. године, док је неколико нових спин-оф прича већ у разради.

Франшиза

Серијал “Паклене улице”, познат и као “Брзи и жестоки”, је медијска франшиза усредсређена на низ акционих филмова који се углавном баве уличним тркама, пљачкама, шпијунима и породицом.

Први филм објављен је 2001. године, а до сада је укупно снимљено 10 филмова, један спин-оф “Хобс и Шоу”, те анимирана серија.  Филмове дистрибуише “Универзал” и то је њихова најуспјешнија франшиза са преко шест милијарди долара зараде до сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана