Филм “Брзина метка” с Бредом Питом у главној улози стигао у биоскопе

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Филм “Брзина метка” с Бредом Питом у главној улози стигао у биоскопе

БАЊАЛУКА - “Брзина метка”, у режији Дејвида Лича, један је у низу најављиваних и чеканих филмова који су базирани на књижевном предлошку, а који ове године почињу свој биоскопски живот.

Акциони филм заснован на роману аутора Котара Осаке, назван “Bullet Train” (назив прилагођен енглеском језику), окупио је глумачку екипу предвођену Бредом Питом, што га је ове године ставило на врх ишчекиваних филмова, вјероватно управо због тога.

Осим Пита, у овом остварењу глуме и Џои Кинг, Брајан Тајри Хенри, Зази Битс, Ерон Тејлор Џонсон, Мајкл Шенон, Сандра Булок, Карен Фукухара, Хиројуки Санада и други.

Радња филма одвија се у брзом возу, једном од најсавременијих, који путује кроз Јапан, од Токија до Кјота. Бред Пит је међународни убица који открива да се у том возу налази још неколико других, такође убица, с тајним идентитетом.

- Све убице у возу имају исти задатак - да покупе одређени кофер. Питање је ко ће први доћи до њега и који од убица ће бити посљедњи који ће стајати - стоји у опису радње овог остварења у којем Пит глуми убицу званог Бубамара.

Филм је премијерно приказан у Лос Анђелесу прије неколико дана, а глумачка екипа је у јулу посјетила и Париз током промотивне турнеје овог, како су најављивали продуценти, љетњег биоскопског хита.

Поједини свјетски магазини и критичари већ су објавили своје критике, посебно хвалећи Питову улогу, усаглашени у ставу да је филм просјечан.

- Разнолика глумачка екипа и брза акција су скоро па довољни да филм одрже у животу, чак и онда кад скрене с пута - стоји у једној од критика на сајту “Ротен томејтос”, на којем биљежи просјечну оцјену 6/10.

“Метакритик” биљежи да је филм осредњег квалитета и на овом сајту добио је оцјену 51/100.

- Потребна је снага велике глумачке звијезде, не само да се издигне изнад хаотичне приче, него да убиједи да је просто само његово присуство у тој причи неопходно да филм не би био потпуни промашај - биљежи критичар магазина “Ролингстоун” Дејвид Фир.

Филм је рађен с буџетом од 90 милиона долара, а очекивана зарада за први викенд приказивања је око 300 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана