Успорите, људи

Данијела Бајић
Успорите, људи

“Удес у Лакташима: Повријеђен пјешак?”, “Лице учествовало у удесу, прије доласка полиције помјерало трагове”, “Погинуо возач 'голфа'“, “Пријавио да је пао с бицикла, а испао из аута”...

Наслови се нижу и све су апсурднији и бизарнији, а наравоученије народ никако да научи. 

Оно је једноставно и сви возачи га слушају свакодневно, још од времена када им је инструктор први пут рекао да отпусте квачило и стисну гас.

“ЉУДИ, УСПОРИТЕ” требало би великим словима да пише испред сваког знака за ограничавање брзине, заједно са бројем погинулих поред знака за опасно мјесто, нешто слично бројачу буџетске потрошње који је постављен у најпрометнијој сарајевској улици.

Можда ће онда доћи из ноге, која превише стишће папучицу, у главу, јер су свакодневна кршења саобраћајних прописа доказ да су досадашњи апели стручњака јалови и без ефекта.

Труде се у Агенцији за безбједност саобраћаја, не треба гријешити душу, али се одређено ревидирање досадашњих пракси дефинитивно мора ставити на дневни ред.

Истина је да врло често изађу у јавност са кампањама које са подугачким насловима (“Ретро је ин! Вози напријед, погледај назад” или “Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом”) више изазову подсмијех и контраефекат, него што стварно дођу до циљне групе која ће послушати струку и спорије возити своје аутомобиле.

Ако оставимо на страну жалбе о често нелогичним мјестима на којима се постављају мобилни, укупан број казни које забиљеже стационирани радари показују да су у укупној релацији возачи ипак “више криви”. Рекордан број прекорачења брзине држе они који се возе кроз Нову Тополу гдје је снимљено у просјеку 574 прекршаја дневно, а једног дана камера је забиљежила чак 711.

Нажалост, све се увијек заврши са повремено избаченом статистиком коју МУП медијски испромовише, а превенција остане на дугом штапу јер се прекршаји понављају несмањеним интензитетом.

Да не буде да су само возачи криви, едукација је потребна и пјешацима. Зашто се не бисмо угледали на Хрватску која је прије четири године поставила прве семафоре са хоризонталном сигнализацијом која упозорава пјешаке задубљене у мобилне телефоне на упаљено црвено свјетло. И то је неки почетак, зар не?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана