Стварно највећи

Милош Васиљевић
Стварно највећи

Емоција преточена у сузе на крају финалног сусрета и фокусираност током свих седам мечева на Аустралијен опену, гдје ни у једном тренутку није довео у питање да ли ће пригрлити десети трофеј, у најкраћем је епилог турнира у којем је још једном своју доминацију, карактер и истрајност презентовао најбољи тенисер свијета свих времена Новак Ђоковић.

Очи планетарне спортске јавности у недјељу ујутро биле су упрте ка “Род Лејвер” арени и походу Србина да се изједначи по освојеним трофејима на гренд слем турнирима са Рафаелом Надалом.

Сада обојица имају по 22, а ако узмемо у обзир форму у којој играју, само је питање тренутка када ће се Новак и дефинитивно одвојити, можда баш  на Шпанцу омиљеном Ролан Гаросу.

Без веће муке Србин је успио да тријумфује у Мелбурну побиједивши Грка Стефаноса  Циципаса. Ипак, ово је више од обичне побједе, а како је и сам истакао, одиграо је најизазовнији турнир у каријери. А опет се прошетао... Јачи је био од повреде, недаћа, али и свих ривала, уз губитак само једног сета. То довољно говори о супериорности највећег спортисте из овог дијела Европе, вјероватно свих времена.

Вртио се Новаку у глави сценарио из прошле године, када је депортован и није могао да наступи, али дошао је још снажнији.

Неправда га је ојачала, желио је да покаже спортској јавности, али и елитама, да је он тениски владар. Испоставило се да је тако. Владар је, и то не само тениски. И док се о његовој игри више нема пуно шта рећи, мотивациони говори након мечева и поруке које шаље говоре каква је величина, узор и примјер младима који планирају да се баве било којим спортом.

Громада из једне мале, пркосне и поносне Србије. Поново је и први тенисер на АТП листи. Новак је примјер и како се ради на популаризацији овог спорта, али и поручује младима да никада не одустају, да вјерују у своје снове, да упорно раде, тренирају и сањају.

У земљи кенгура, коала, Абориџина и досељеника са Старог континента Новак је поставио рекорде који ће тешко деценијама, па и вијековима бити оборени. За идући искорак, како би стигао до 23. гренд слем титуле, на париској шљаци, довољно је само да понови игре из Мелбурна. У то нико и не сумња, а конкуренција се свела на Надала и двије-три надолазеће звијезде, које ће морати још много да раде како би помрсиле рачуне Ђоковићу. До тада, свијет и треба да му се диви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
Зуканове шале
Зуканове шале
“Дођи јуче”
“Дођи јуче”
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана