Романове ратне игре

Ведрана Кулага
Романове ратне игре

У БиХ чудима никад краја! И како дани пролазе, поједине ствари попримају све чуднији опис, па је тако за тужиоца Џуда Романа војска која се мирно повлачи сарајевским улицама легитимна војна мета!

Романова одлука да обустави истрагу у "предмету Добровољачка улица" бацила је много соли на много рана које и дан-данас чекају правду, молећи се да истина изађе на видјело.

Aли, његово образложење те одлуке још је стресније.

Истрага против Ејупа Ганића, Хасана Ефендића, Заима Бацковића, Јована Дивјака, Јусуфа Пушине, Емина Швракића, Драгана Викића, Фикрета Муслимовића, Џевада Топића, Јовице Беровића, Решада Јусуповића, Јусуфа Кецмана, Дамира Долана и Ибрахима Хоџића за напад на конвој ЈНA у Добровољачкој улици 3. маја 1992. обустављена је због тога што та радња сама по себи не представља кривично дјело, с обзиром на то да је конвој ЈНA представљао закониту војну мету, наводи се у допису који је лично потписао Романо.

Нови шамар, нови удар, нова неправда...

За оне неупућене правосудно-политичке "свезналице", колона ЈНA је приликом повлачења нападнута из засједе, на војнике и пуковнике се пуцало. Они су убијани, а о свему постоје докази, записи, који странцима изгледа не представљају ништа, јер не желе да објелодане праве кривце већ их склањају у страну и бране на све могуће и немогуће начине.

Она истина која је јасна као сунце, и као оне сузе што још падају за настрадалима у Добровољачкој улици, само њему није била јасна.

Тиме је и он, заједно са својим "увозним" претходницима, показао да су слијепи и глуви за истину.

Срећом за жртве, а несрећом за починиоце страшних злочина, иако изокренутој, причи овдје није крај.

Надлежне институције Републике Српске одлучне су да пронађу пут до истине, а први корак ка томе биће приговор који ће бити уложен на одлуку Тужилаштва.

Правда је спора, али достижна, ако постоје аргументи, а РС их има и превише.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Подле комшије
Подле комшије
Опстанак
Опстанак
Фарса
Фарса
Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
Зуканове шале
Зуканове шале
“Дођи јуче”
“Дођи јуче”
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана