Из плуса у минус

Маријана Миљић Бјеловук
Из плуса у минус

Како постати милионер на кладионици? Рецепт за освајање милиончића на тај начин није нимало тежак, лак је да не може бити лакши. Једноставно, на кладионици или у коцкарници свако може постати милионер, само ако је претходно био милијардер.

Па, шта чекате, изволите. Навали народе и искушај срећу. Само што наш народ у џепу има тек по коју стотину, односно десетицу марака, без које у највећем случају остаје провјеравајући да ли има среће попуњавајући тамо неки тикет или заокружујући срећне, односно углавном несрећне бројеве на маленом папиру.

Неки други снагу троше на ударање тастера на апарату на којем искачу воћкице. И након неколико минута ефекат њиховог ударања, у највећем броју случајева, раван је нули. Ем, остали без оне убачене сиће која им је звецкала по џепу до кафића, бензинске пумпе или неког другог мјеста који имају те апарате, ем потрошили снагу. На шта? Ни на шта. Наравно на тацни се грађанима нуде и неке друге, савременије игре да зараде, односно изгубе оно што имају.

Срећа се једино на крају смијеши сефовима оних који су власници кладионица, коцкарнице, казина, али и буџету Републике Српске којем ови први уплаћују накнаду за приређивање игара на срећу и порез по основу добитак. По том основу каса Српске је само прошле године усрећена и увесељена за 94 милиона, што је за неколико десетина милиона више у односу на само годину раније.

Код њих су они бунтови папирних новчаница, а сића, она што звецка, остаје за оне ријетке, којима се срећа осмијехне.

У овом нагриженом, болесном систему скоро нико се не бави овом врстом зависности која је погодила велики број грађана. Кажу живимо у модерном систему зарађивања, односно организовања игара на срећу.

Па каква је то срећа када због искушавања ње многи разоре и породице, остану без крова над главом, посла... Није риједак случај да многи посежу за кредитима које остављају у оној просторији “два са два” попуњавајући неке папириће, ударајући по тастерима апарата....

Од промоције коцкања код нас је, једноставно, немогуће побјећи. Искачу на сваком клику, односно ћошку. Ничу, што би наш народ рекао, као печурке послије кише. Наравно, отварају се јер им на пословном плану иде “као по лоју”. Они само акумулирају добит, док грађани, који се кладе тону све дубље и иду из плуса у минус.

Дакле, лака зарада не постоји, као ни тачна прогноза резултата, односно сигурна дојава о исходу утакмице. Таква појава служи само са увесељавање оних који желе лаку зараду, а на крају остану без ичега. Па, ко воли нек изволи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Шест минута
Шест минута
Биједне плате
Биједне плате
Рекордери
Рекордери
Сипај за цвају
Сипај за цвају
Зуканове шале
Зуканове шале
“Дођи јуче”
“Дођи јуче”
Санкције
Санкције
Амбер алерт
Амбер алерт
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана